Kidz678+

For kids only!

Laat elkaar niet vallen!

Geplaatst door op okt 14, 2018

Op 12 oktober is het alweer tijd voor de volgende kidz67 en 8+ avond! De avond van Kidz67 wordt gewoon in de Immanuelkerk gehouden. Deze avond hebben we het over “Vertrouwen”! Want ben jij te vertrouwen? Zijn er mensen die jij vertrouwt? Mensen die jou nooit zullen laten vallen? Er is er eentje die je altijd kunt vertrouwen, dat is God! Hij laat je zeker niet vallen! Durf jij te vallen en er op te vertrouwen dat het goed komt? Kortom, met vertrouwen komen we naar de Kidz67 avond!

We starten de avond zoals altijd in de bovenzaal waar we luisteren en kijken naar een belangrijk verhaal uit de Bijbel. Over een man die gevallen is en er is niemand die hem helpt.. Maar gelukkig is daar de Barmhartige Samaritaan, op hem kun je vertrouwen! Hij laat de man niet vallen! Maar wat weten wij eigenlijk allemaal al over vertrouwen?! We bedenken met elkaar zoveel mogelijk woorden die bij dit thema passen en zo hebben we een hele muur met post-its vol mooie woorden over vertrouwen.

Na het eten gaan we in groepjes uiteen. We testen of we op elkaar kunnen vertrouwen. We laten ons vallen, zouden we worden opgevangen? En kunnen we met z’n allen iemand optillen? Dat lukt alleen met vertrouwen! En gelukkig kunnen de kids elkaar volledig vertrouwen, wij laten elkaar niet vallen! We praten er met elkaar over door en we hebben mooie gesprekken.

Dan is het tijd dat we wel iets mogen laten vallen! We houden namelijk een officiële egg-drop challenge. In groepjes bouwen we een constructie zodat ons ei heel zal blijven als we het van grote hoogte laten vallen. Er wordt hard gewerkt en het resultaat mag er zijn! Aan het eind van de avond laten we allemaal ons ei van het dakterras vallen en 5 van de 7 eieren blijven heel! Goed gedaan allemaal, het was weer een leuke en leerzame kidz67 avond!

De avond van Kidz8+ wordt in verzorgingstehuis de Buytenweye gehouden. Deze avond zetten we ons samen met stichting Present in voor de ouderen. We laten ze niet vallen! Allereerst gaan we in groepjes de bewoners ophalen van hun kamer en brengen ze naar de aula, waar de koffie en speciale Kidz taart geserveerd wordt door de kidz. De sfeer zit er vanaf het begin goed in en er wordt enthousiast meegedaan met de quiz. De vragen gaan over Frans Bauer, Lenny Kuhr, Het Dorp, Koningin Wilhelmina en over een stoof en worden met de inmiddels bekende ABC bordjes beantwoord.  De liedjes waar de vragen over gaan worden uit volle borst meegezongen en de handjes gaan in de lucht. Daarna is het tijd voor een goed gesprek met de bewoners gevolgd door de Bingo met leuke prijsjes. Er is zelfs een prijsje voor degene van wie het geboortejaar op het bingoballetje staat. Een vrouw van 102 jaar wint de prijs bij balletje 16. De avond eindigt met een polonaise.

Namens alle bewoners, het personeel van de Buytenweye en stichting Present bedanken we iedereen voor de gezellige avond en de meegebrachte kadootjes!

Wat vond jij van 'Laat elkaar niet vallen?'

  • Heel leuk (57%, 4 Stemmen)
  • Best leuk (29%, 2 Stemmen)
  • Echt Super gaaf ! (14%, 1 Stemmen)
  • Niet zo leuk (0%, 0 Stemmen)
  • Stom (0%, 0 Stemmen)

Aantal stemmen: 7

Laden ... Laden ...