Kidz678+

For kids only!

#fijnonline

Geplaatst door op nov 23, 2018

Ben jij vaak online? Lekker (snap)chatten, appen, facebooken, instagrammen, twitteren of gamen? En heb je veel onlinevrienden of geef jij meer om je real life friends? Tijdens de Kidz67 en 8+ avond in november duiken we in de online wereld. Online is namelijk veel te ontdekken, maar dan wel alleen als je er goed mee om gaat! Want ben jij online dezelfde als offline? Hoe zorg je er voor dat je #fijnonline bent? En zegt de Bijbel hier eigenlijk iets over? Dat alles komen we te weten tijdens de Kidz8+ avond op 9 november of de Kidz67 avond op 23 november.

We starten de avond weer in de bovenzaal waar we met elkaar praten over het thema #fijnonline. Zegt de Bijbel hier eigenlijk wat over? De Bijbel is toch heel erg oud? Of is dat oude boek toch wel up to date? Nou de Bijbel is zeker up to date.. en al helemaal als de Bijbelverhalen worden verteld in emoticons! We bekijken verschillende verhalen in smileys en raden welk Bijbelverhaal het is. Daarna is het tijd voor een goede discussie met allerlei stellingen over social media. Ben je voor?! Dan ga je bij het duimpje omhoog staan, ben je tegen dan is het duimpje omlaag de juiste plek! We luisteren aandachtig naar elkaars mening, waardoor we soms toch wel van mening veranderen.

Na het eten gaan we uiteen in groepjes. In deze groepjes spelen we social media ganzenbord waarin we allerlei vragen beantwoorden over hoe wij omgaan met social media. We lezen stukjes uit de Bijbel en bedenken wat God ons daarmee wil zeggen over social media. We praten door over wat God nou wel en niet leuk zou vinden aan het internet en hoe wij ook online een christen kunnen zijn.

Dan is het tijd voor actie… Lekker rennen door de kerk tijdens een heuse snapchat speurtocht! We krijgen allemaal gekke snapchats van gemeenteleden en moeten raden welke locatie in de kerk bij deze snapchat hoort. Raad je de locatie dan vindt je daar een letter, cijfer of ander teken en als je alle locaties van de snapchats gevonden hebt dan vormen die letters samen een code. De code om de computer te kraken… Met die gekraakte computer gaan we skypen… Skypen met een mysteryguest…. Spannend, wie zou het zijn?! We stellen allerlei vragen om erachter te komen met wie we verbinding hebben.

En dan is het alweer tijd, de avond is voorbij gevlogen. Het was weer een erg leuke en leerzame avond en we hopen dat iedereen nu #fijnonline kan gaan!

Wat vond jij van #fijnonline?

  • Echt Super gaaf! (50%, 2 Stemmen)
  • Heel leuk (50%, 2 Stemmen)
  • Best leuk (0%, 0 Stemmen)
  • Niet zo leuk (0%, 0 Stemmen)
  • Stom (0%, 0 Stemmen)

Aantal stemmen: 4

Laden ... Laden ...